Régésztörténetek

A Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Örökségvédelmi Igazgatósága 2018 és 2021 között több mint 30 helyszínen végzett régészeti ásatásokat Magyarország különböző helyein. Kutatásainkkal nem csupán egy-egy lelőhelyet tártunk fel, hanem egy több évszázadot átívelő metszetet kaptunk eleink életéből. A Kárpát-medence régészeti kulturális öröksége kiapadhatatlan tárháza az izgalmasabbnál izgalmasabb történeteknek, legyen szó bármely korszakról az őskortól az újkor hajnaláig. 
A Régésztörténetek a Hernád-völgyi „életkamra” korszakainak epizódjai mellett a Balaton déli partja mentén, Győr és Nyergesújfalu körzetében végzett feltárások leleteibe, életképeibe és a megindult feldolgozás eredményeibe nyújt bepillantást a további öt történet az őskor, római kor, népvándorlás kor és középkor időszakából. Továbbá beleshetünk a restaurátor műhelybe, ahol a földből előkerült leletek története folytatódik, mondhatni újjászületnek, hogy még többet áruljanak el előző életükről és az őket használó emberekről.


RÓLUNK

A MuseuMap aggregációs szolgáltatásának kiterjesztése, ahol a műtárgyak történeteivel, virtuális kiállításokkal és térbeli tárgyrekonstrukciókkal a magyar kultúra kincsei elevenednek meg.

KAPCSOLAT

MNM OMMIK

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

ommik@mnm.hu

museumap@mnm.hu

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!

Kiállítanál nálunk? Küldenél virtuális kiállítást? Írj nekünk, felvesszük veled a kapcsolatot.
Magyar Nemzeti Múzeum, Copyright © 2020, Minden jog fenntartva!
×